Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, v treh so bili udeleženci poškodovani.  Zjutraj ob 7.30 uri je  na  Laborah voznik z osebnim avtomobilom trčil v betonski zid. V Dupljah je voznik osebnega avtomobila ob 12.30 trčil v drog javne razsvetljave. Preizkus alkoholizoranosti je pri njem pokazal rezultat 1,11 mg/l alkohola (okoli 2,3 promila). V Kranju pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v vozilo, ki je peljalo nasproti, po odboju pa še v avtomobil pred seboj. V vseh treh nesrečah so se  udeleženci po podatkih policije lažje poškodovali.

Škofjeloški policisti so včeraj na podlagi prijave obravnavali prijavo kršitve javnega reda s prerivanjem na javnem kraju. Obravnavali so dva udeleženca, prerivanje  in udarce brez povzročitve telesnih poškodb. Proti obema kršiteljema poteka prekrškovni postopek.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo suma razkazovanja orožja na javnem kraju.  Glede na podan opis so izsledili enega moškega, ki pri sebi ni imel orožja ali drugih nevarnih predmetov.
V plezališču v Bohinju so policisti včeraj obravnavali padec plezalke z nižje višine na tla zaradi zdrsa. Tuja krivda je izključena. Po podatkih policije je plezalka lažje poškodovana.

Na Mestnem trgu v Škofji Loki je neznani storilec občanki odtujil žensko torbico, ki jo je neprevidno odložila na klopci. Policisti policijske uprave Kranj ob tem dogodku opozarjajo
na previdnost pred priložnostnimi tatvinami. Vredne stvari imejte pri sebi in nedosegljive storilcem.