Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči z udeležbo po treh vozil. Okoli 8. ure zjutraj so prva tri vozila trčila na Betinskem klancu na Bledu. Povzročiteljica  nesreče je trčila v zaradi kolone ustavljeno vozilo pred seboj, tega pa je odbilo naprej v še eno
vozilo. Druga nesreča z udeležbo treh vozila pa se je okoli 15.30 ure popoldan zgodila na cesti Kranj – Polica. Tudi v tem primeru je bil razlog vožnja na neustrezni varnostni razdalji.

Kranjski kriminalisti so včeraj popoldan pri rednem delu na terenu opazili najstnika, ki je v zabojnik odvrgel pirotehnično sredstvo. Zabojnik je zagorel. Požar so pogasili gasilci. Proti  njemu poteka predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje
stvari.
Na Bledu so policisti obravnavali tatvino bakra iz streh in žlebov. Policisti vodijo postopek.  Jeseniški policisti pa so obravnavali poškodovanje napeljave varnostnih kamer na enem od objektov.

V okolici Kranja je včeraj okoli 13. ure zagorelo na objektu v gradnji. Šlo je za manjši požar brez posledic.
Včeraj ob 13.40 uri so policisti v Tržiču obravnavali požar na vozilu. Tuja krivda je izključena. Nastala je manjša materialna škoda.
Policisti so včeraj obravnavali moškega, ki se je pijan nedostojno vedel pred stanovanjskim  objektom, kjer živi. Med kršitvijo je poškodoval tudi steklo na vhodnih vratih. Policisti proti njemu vodijo prekrškovni postopek.