Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, v eni so bili udeleženci poškodovani. Jeseniški policisti so včeraj popoldan na Lipcah obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Na tovornem vozilu se je odpela prikolica in trčila v osebni avtomobil, ki je vozil nasproti. Lažje sta se poškodovala udeleženca v avtomobilu. Proti vozniku tovornega vozila poteka prekrškovni postopek.

V Kropi pa je včeraj zvečer kolesar bočno trčil v osebni avtomobil voznice. Okoliščine kažejo, da je v nepreglednem ovinku pripeljal preveč po sredini ceste. Po nesreči je odpeljal brez nudenja podatkov udeleženki. Policisti poudarjajo, da kdor drugemu povzroči škodo, mu jo mora povrniti. Pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in varni udeležbi v prometu, sploh v segmentu kolesarjev, motoristov, pešcev in uporabnikov skirojev. V prometu jih bo vedno več, pri čemer za svojo varnost lahko največ naredijo predvsem sami.

V Predosljah so policisti včeraj preverjali prijavo občanke o sumljivi prodaji stvari od vrat do vrat. Osebe niso izsledili. Posebnosti niso ugotovili.
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prijavo kemičnega vonja iz industrijskega objekta. Ugotovljen je bil vžig filtra v napravi. Posledice za okolje niso bile ugotovljene.

Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo namernega poškodovanja osebnega avtomobila in vodijo postopek proti identificirani osebi. V dveh primerih pa so policisti preverjali prijavo nasilja v družini in ukrepali. V enem je občan prijavil vpitje ženske in otrok v stanovanju. Ugotovljen je bil spor med zakoncema in prekršek. Zato so policisti proti moškemu uvedli prekrškovni postopek. V drugem primeru pa je bilo prijavljeno dlje časa trajajoče nasilje. Moškemu je bila izrečena prepoved približevanja in uveden postopek zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini.