Gorenjska kronika

Na Cicibanovi ulici v Kranju je bilo včeraj vlomljeno v stanovanjski objekt. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. V Svetem Duhu je storilec pri vlomu v stanovanjski objekt odtujil nakit manjše vrednosti.
Na Koroški cesti v Kranju pa so policisti včeraj obravnavali poskus tatvine artiklov večje vrednosti iz živilske trgovine. Preprečil jo je varnostnik. Eden od storilcev je prodajni voziček napolnil z dražjimi izdelki, drugi pa mu je odprl drsna vrata. Tatvina jima ni uspela. Po dejanju sta pobegnila v smeri mesta Kranj.

Policisti so včeraj s prostovoljnimi gasilci pomagali staršu mlajšega otroka, ki je ostal zaklenjen v osebnem avtomobilu. Vozilo se je samo zaklenilo, ko je starš zaprl vrata. Gre za dogodek brez znakov malomarnosti.
Kranjski  policisti so včeraj pomagali občanki, ki je prijavila tatvino stvari s hodnika večstanovanjskega objekta. Policisti so blok pregledali in našli odložene stvari ter jih vrnili občanki.
Včeraj dopoldan je na gorenjski avtocesti zagorel in v celoti pogorel osebni avtomobil. Tuja krivda je izključena.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali dimniški požar brez nastanka materialne  škode. Dva stanovalca sta bila odpeljana na preventivni pregled.
Kranjskogorski policisti so včeraj iz prometa izločili voznika, ki je pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge. Odredili so mu tudi strokovni pregled.
Divjad je bila minuli dan povožena na glavni cesti pri Hrušici in na avtocestnem priključku pri Brniku.

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali prijavo voznika zaradi poškodovanja vetrobranskega stekla. Škodo na vozilu je povzročil odpadli led z drugega tovornega vozila, ki je vozilo nasproti. Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo voznike, naj pred vožnjo z vozil očistijo sneg in led, povečajo naj varnostno razdaljo in spremljajo promet. Posebej problematično je padanje ledu z vozil pri višjih hitrostih, na ovinkih in v primeru pešcev.