Gorenjska kronika

Pixabay

Danes ponoči so gorenjski prometni policisti obravnavali dva močno pijana voznika. V Kranju so se odzvali na prijavo hudo nezanesljive vožnje in v dogodku iz prometa izločili voznika z 1,00 mg/l alkohola, kar pomeni preko dva promila. Zanj je bilo prijavljeno, da vijuga levo in desno, po nasprotni strani ceste, se ustavlja in speljuje, kar so vse klasični »simptomi« pijane vožnje. V drugem primeru pa so ravno tako na območju Kranja
obravnavali voznika, ki je pod vplivom alkohola (0,82 mg/l) povzročil prometno nesrečo s samoudeležbo. Trčil je v betonsko ograjo. Lažje se je poškodoval potnik v vozilu. Ker je v nesreči nastala posledica v obliki telesnih poškodb, policisti nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje in vodijo postopek.

Oba pijana voznika so domov odpeljali svojci, kar je stvar, ki bi si jo oba lahko uredila že pred nevarno vožnjo, poudarjajo policisti Policijske uprave Kranj. Neodobravanja domačih zaradi pijanega stanja bi bila sicer verjetno deležna v vsakem primeru, vendar kot potnika vsaj ne bi ogrožala drugih, obenem pa bi si prihranila še kazen.