Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali enajst prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. V petek so trčile tri kolesarke. Kranjskogorski policisti so ugotovili,  da se je nesreča zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji po kolesarski poti. Kolesarka povzročiteljica je po trčenju v kolesarko pred njo padla na nasprotni kolesarki  pas, po katerem se je proti njej pravilno pripeljala še tretja kolesarka, ki je prevozila kolo in povzročiteljico ter tudi sama padla. Lažje je bila poškodovana povzročiteljica nesreče.  Proti njej poteka prekrškovni postopek.
Brez poškodb pa se je končala prometna nesreča v Poljanski dolini danes ponoči. Voznik je  pod vplivom alkohola (0,56 mg/l) vozil tudi z neprilagojeno hitrostjo. Udeležen je bil sam.  Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

V petek so blejski policisti obravnavali padec ženske s konja. Jahačica je bila ustrezno opremljena. Nudena ji je bila zdravniška pomoč. Tuje krivde policisti niso ugotovili.
V petek zvečer so policisti preverjali prijavo o pešcu na avtocestina Hrušici. Osebe niso izsledili.
Kranjski policisti so v petek obravnavali spor med dvema voznikoma zaradi domnevnega izsiljevanja prednosti brez posledic. Kršitve niso ugotovili.
Na Brezjah so policisti v petek obravnavali sum nedovoljenega kampiranja večjega števila oseb. Kršitve niso ugotovili.
V petek so kranjski policisti obravnavali nedostojno vedenje med osebama, ki se poznata, in v dogodku tudi prijavo povzročitve lahkih telesnih poškodb zaradi udarca.
Včeraj ponoči so policisti z gasilci in nujno medicinsko pomočjo na Brniku na letalu obravnavali primer potnice z zdravstvenimi težavami. Nudena ji je bila zdravniška pomoč. Posebnosti niso bile ugotovljene.
V soteski Vintgar so gorski reševalci včeraj pomagali moškemu, ki je zaradi bolezenskega  stanja padel po strmini in se po podatkih policije lažje poškodoval.
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali poškodbe pri najstniku na javnem kraju. Na  igrišču se je med igro obešal na gol, ki je potem padel nanj. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
V Podljubelju je bil včeraj dopoldan prijavljen požar v naravi. Ugotovljeno je bilo nadzorovano kurjenje. V Železnikih pa je bilo zvečer najdeno manjše pogorišče po kresu. Pomoč gasilcev ni bila potrebna.
V Hlebcah so policisti včeraj dopoldan preverjali prijavo o domnevnem nasilju moškega  nad žensko pri cesti Lesce – Hlebce. Osebe na kraju niso bile izsledene, po podatkih policije pomoči v zdravstveni ustanovi ni potreboval nihče, niti kasneje policisti v tej zvezi niso
obravnavali prijave domnevne oškodovanke. V kolikor bodo policisti ugotovili nova dejstva ali prijavo, bodo s postopkom nadaljevali.
V Lescah so policisti včeraj zvečer preverjali prijavo o sumljivem moškem med parkiranimi  vozili. Moškega so policisti izsledili. Posebnosti niso ugotovili. Pri vozilih je odložil torbo, da je ni nosil v trgovino, ob odhodu pa jo je zatem pobral in odšel.

Kranjski policisti so v petek zaradi prijav tatvin cigaret v živilskih trgovinah izsledili in  prijeli dva moška iz območja Ljubljane proti katerima poteka postopek. Cigarete so bile zasežene. Med 15.30 in 16.10 uro so bile tatvine izvršene v treh trgovinah v Kranju. Storilec se je v vseh treh primerih po »naročilu« več škatlic cigaret vsakič izgovoril,
da gre v vozilo po davčno številko  n medtem izkoristil nepazljivost trgovke ter kradel. Odtujenih je bilo za okoli 600 eurov cigaret.
V Kranju na Nazorjevi ulici je bilo odtujeno zaklenjeno kolo znamke Scott srebrne barve.