Gorenjska kronika

Slika: avtofotomarket.si

Kranjski policisti so včeraj na Krvavcu obravnavali kršitelja zaradi uporabe motornih sani v naravnem okolju. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
Pošteni občan je včeraj na Koroški Beli na Jesenicah našel denarnico in jo kot najden predmet izročil policistom. Denarnica je že bila vrnjena lastniku.
Na Kebetovi ulici v Kranju je bilo včeraj popoldan prijavljeno sproščanje plina. Gasilci pri opravljanju meritev niso zaznali nevarnih koncentracij plina. Obstaja možnost, da je javljalnik sprožil izpuh iz parkiranega vozila pred stanovanjskim objektom.

V petek so gorenjski policisti v popoldansko-večernem času poostreno nadzirali treznost udeležencev v prometu. Med 190 preizkušenimi so bili trije preizkusi alkoholiziranosti pozitivni. Iz prometa so bili izločeni štirje udeleženci, v enem primeru zaradi pozitivnega hitrega testa na prepovedane droge in odklonitve strokovnega pregleda. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo voznike, naj vozijo izključno trezni. V soboto pa so zaradi alkohola med vožnjo (0,66  mg/l) in nezakonitega bivanja v schengenskem prostoru obravnavali državljana Srbije. Zaradi alkohola je bil kaznovan z globo 1.200 eurov in sankcijo 18 kazenskih točk ter prepovedjo uporabe tujega vozniškega dovoljenja. Zaradi nezakonitega bivanja pa mu je bila izrečena globa v znesku 500 eurov in sankciji odstranitve iz države ter prepoved vstopa v schengenski prostor za obdobje petih let.

Policisti opozarjajo, da so ceste spolzke, ponekod lahko tudi poledenele. Enako velja za
pločnike in prehode za pešce. Vozniki prosijo, da prilagodijo vožnjo razmeram na cesti, previdnost velja tudi pri hoji po pločnikih in cestah.