Gorenjska kronika

Gorenjski kriminalisti so včeraj s kazensko ovadbo na pristojno sodišče privedli osumljenca poskusa uboja, do katerega je prišlo v ponedeljek. Podan je utemeljen sum, da je osumljenec s kuhinjskim nožem v prepiru poskušal vzeti življenje oškodovancu, ki je po dogodku v zdravstveni ustanovi sam poiskal zdravniško pomoč. Njegovo življenje ni ogroženo. Osumljenec je bil prijet na kraju. Z oškodovancem sta v sorodstvenem razmerju. Kaznivo dejanje je bilo izvršeno v stanovanjskem objektu. Nastanek telesnih poškodb je policiji prijavila zdravstvena ustanova. Za osumljenca je bil včeraj odrejen pripor, imel pa je tudi veljaven ukrep prepovedi približevanja svojcem zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini.

Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo o objestnih ravnanjih občana z vozilom na parkirišču. Voznika so policisti izsledili. Bil je pozitiven na hitrem testu na prepovedane droge s sumom na kokain. Proti njemu je uveden tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve
prometnih pravil.
Na cesti Krnica – Gorje je bilo včeraj več podrtih dreves čez cesto. Snegolomi so še vedno možni tudi na drugih lokacijah, zato policisti pozivajo k previdnosti.
Na Drulovki so policisti obravnavali zapoznelo prijavo podjetja, da jim je neznani storilec z dvorišča odtujil paket, ki je bil pripravljen za pošiljanje.
V Kranju so policisti včeraj obravnavali prijavo drznega vedenje najstnikov proti vrstniku brez povzročitve telesnih poškodb. Dogodek policisti obravnavajo kot kršitev javnega reda in miru.
Jeseniški policisti so včeraj zaradi nasilja v zasebnem prostoru obravnavali občana. Proti njemu so uvedli prekrškovni postopek. V drugem dogodku pa so še dva občana obravnavali zaradi nasilnega in drznega vedenja na javnem kraju z uporabo plašilne pištole. Pištolo so policisti zasegli.
Radovljiški policisti so danes zjutraj med Radovljico in Črnivcem obravnavani prevrnitev tovornega vozila na bok na poledeneli cesti. Nastala je materialna škoda.