Glasbo prinašajo v dnevne sobe svojih poslušalcev virtualno

Slika: MO Kranj

Epidemija korona virusa je spremenila tudi vsakdan Glasbene šole Kranj. Ker koncerti v dvoranah, na katerih so učenke in učenci navduševali občinstvo, trenutno niso dovoljeni, bodo glasbo prenesli v dnevne sobe svojih poslušalcev virtualno. Vsak dan, vse do Božiča, bodo na svojih spletnih kanalih objavili po eno glasbeno voščilnico. Glasbeni vrhunec bo virtualni koncert 23. decembra, za katerega se še pripravljajo.

 

»Delo z učenci poteka na daljavo, druženja so prepovedana, lučke v mestih so prižgane, a vrvež, ki smo ga bili vajeni v decembrskih večerih, ni enako radosten. Na Glasbeni šoli Kranj ni koncertov v dvoranah s prekipevajočo in ustvarjalno mladežjo na odru. A močno verjamemo, da se bo vse to enkrat spet vrnilo,« pravi ravnateljica Petra Mohorčič.

Da bi vsi skupaj lažje prebrodili nenavadne dni, so na GŠ Kranj pripravili koncertne izseke nastopov učenk in učencev iz preteklih let, ki jih bodo kot glasbena voščila virtualno pošiljali med občanke in občane. Koncerti so vsak delovni dan ob 16. uri vse do 24. decembra. »Glasba nas od nekdaj razveseljuje in povezuje – naj bo tako tudi v teh dneh,« sporočajo iz Glasbene šole Kranj. Nastope bodo objavljali na spletni strani GŠ Kranj, Facebook profilu in Youtube kanalu.

S prepevanjem in muziciranjem pa v hiše prinašajo tudi vesele želje za vse dobro v bližajočem se letu. »Ker vas letos ne moremo povabiti na naše koncerte, niti priti k vam kot koledniki, bomo glasbo delili z vami po spletu,« sporoča ravnateljica.

Prav posebej se veselijo 23. decembra, ko bodo učenke in učenci preko spleta predstavili svoja glasbena voščila, ki jih že pripravljajo v sodelovanju z učitelji na daljavo. Na predbožični večer pa bodo predvajali še Sveto noč z lanskega božično-novoletnega koncerta GŠ Kranj, sicer zadnjega množičnega koncerta pred pandemijo.