Drznih tatov še niso našli

Kranjski  policisti so včeraj obravnavali prijavo drzne tatvine na območju Orehka in Drulovke. Trije storilci so se pripeljali pred stanovanjsko hišo. Eden se je lastnikom  predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in se izkazal z lažno identifikacijsko
kartico. Lastnico je zvabil za hišo in ji kazal, kje bodo izvedli dela. Dva pa sta medtem  pregledala hišo ter odtujila zlatnino in denar. V še enem primeru je dejanje ostalo pri poskusu, saj jim druga občanka ni nasedla. Policisti so izsledili in zasegli njihov osebni avtomobil. Na njem so bile ukradene registrske tablice. Storilci so se razbežali, policisti jih še iščejo.

Kot pravijo policisti, so žrtve skoraj vedno starejši občani oziroma občanke. Vedno enake so tudi metode storilcev. Izdajajo se za prodajalce, serviserje, ponujajo storitve in blago,  sprašujejo za pot, odpadno železo, vodo, zbirajo prispevke za zdravljenje neobstoječih sorodnikov itd. Policisti opozarjajo, da jim ne nasedajte, ne spuščajte jih v hiše in stanovanje in nikar ne hodite z njimi stran od objekta. Zapišite si njihove podatke in jih preverite pri uradnem podjetju, do takrat pa jih odslovite. Kradejo predvsem zlatnino in denar.