Družinska doživetja na Soriški planini

Vir: Soriška Planina AlpVenture

Na Soriški planini so ponovno pripravili Družinska doživetja. Z družinskimi doživetji želijo,   v sodelovanju z Javnim zavodom Ratitovec in Mladinskim centrom Železniki, spodbuditi preživljanje družinskega časa na prostem.

Poseben družinski poletni dan načrtujejo v nedeljo, 20.8.2016 in za ta namen so pripravili prav poseben program:

  • Ob 11.00 uri za gostiščem Brunarica – Pripovedovalnico v gozdičku s Karlo B.Rihtaršič, ki vas bo razveseljevala  z ročno izdelanimi prijatelji iz živalskih pripovedk. V gozdičku vam bo prišepnila nekaj pripovedk o živalih iz celega sveta.
  • NA DIVJE vas bo popeljala Nina Vastl in spoznali boste živali, ki poletja preživljajo v planinah. NA DIVJE je dejavnost za otroke, ki se v celoti izvaja na prostem, v naravi, v vseh letnih časih in v vseh vremenskih pogojih, in poteka 1x tedensko po 2 šolski uri. Otroci opazujejo naravo ,hodijo, nabirajo rastline, izdelujejo herbarije, snemajo, pišejo, rišejo, sadijo, vrtnarijo,… Predvsem pa raziskujejo in se zabavajo
  • Ob 13.00 se boste z lovcem podali po sledeh divjih živali, ki bivajo na Soriški planini.
  • Naučili se boste tudi streljanja z lokom z lokostrelskim društvom Eisnern iz Železnikov.
  • Glasbena delavnica –  spoznali boste, kakšen zvok imajo kamni, paličice, listje in ustvarjali različne zvoke s tem kar najdemo v naravi, in s svojim telesom; z rokami, nogami, glasom… Delavnico bo vodila Christina Thaler, ki vas bo na koncu naučili pesmico o dežju, kjer boste uporabili vse naše nove “inštrumente”. Toplo vabljeni vsi, ki radi ustvarjate, poslušate, ploskate, topotate in pojete!
  • Čez celo dogajanje pa vas bo vodil klovn, ki mu bodo pomagali izkušeni animatorji Mladinskega centra Železniki.

Kdaj: nedelja od 10:00 do 16:00

Kje: Soriška planina 

Pripravili so različne delavnice in ustvarjalnice za celo družino! Vabljeni!

Organizirano bo tudi varstvo za otroke. Na otroke bodo budno pazili  animatorji MCŽ in sicer od 10.30 do 13.30 ure.
Cena organiziranega varstva za otroke je 5 € na otroka in vključuje varstvo, topel čaj in sadno malico. Obvezna je predhodna prijava na mail: [email protected]

Več informacij : [email protected] ali na 040477 611.

Vir: Soriška planina Alp venture