Drugi festival poezije Verzionar na Jesenicah

V organizaciji kulturnega društva Artista se bo v petek, 27.10. in soboto, 28.10., na Jesenicah odvijal drugi festival poezije Verzionar, v sklopu katerega bodo Jesenice obiskali številni priznani literati.

Festival organizira kulturno društvo Artista, začel pa se bo s kulturnim dnevom na osnovni šoli Prežihovega Voranca, ki jo bosta obiskala Bina Štampe Žmavc in Feri Lainšček. Osrednji petkovi prireditvi bosta pesniško obarvani, saj bo na sporedu pesniški večer s pesnikom Borisom A. Novakom v Občinski knjižnici Jesenice in glasbeni koncert Carmina Burana v Kolpernu, kjer bodo nastopili Imperij, Panda in Noctiferia s projektom Transnatura. Koncert bo posvečen jeseniškemu glasbeniku Matjažu Frelihu.

Sobotni del festivala se bo začel zgodaj in sicer:

  • ob 9.30 se bodo  v Kolpernu dvijale pesniške delavnice s Petro Kolmančič,
  • od 15. do 19. ure boste lahko v banketni dvorani Kolpern prisluhnili mednarodnim verzom – pesnikom in pesnicam iz Slovenije in tujine, med katerimi bodo Ivan Dobnik, Aleš Jelenko, Sara Fabjan, Glorjana Veber, Cvetka Bevc, Kristian Koželj, David Bedrač, Kaja Teržan, Petra Kolmančič, Eva Sršen, Jernej Kusterle, Elena Vasilkova, Irina Pashagich, Elvira Pašagić, Denis Pašagić iz Rusije, Mohamed Abdulmonaem iz Sirije, Aicha Ezzouitni iz Maroka, Fitore Ferizi iz Albanije in Aida Silič iz BiH.
  • zvečer se ljubiteljem gledališča in poezije obeta posebna poslastica – v gledališču Toneta Čufarja bo igrani recital Rodinovi grehi, v koprodukciji GTČ in Jerneja Kusterla ter v režiji Vida Klemenca.

    Slika: Občina Jesenice

Pri organizaciji dogodka so, poleg Kulturnega društva Artista, sodelovali še OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, Gornjesavski muzeje Jesenice, Mladinski center Jesenice, TIC Jesenice, Teater barom, Književno društvo Hiša Poezije, Društvo UP, KŠD Biser, Shqiponjat, KPŠHD Vuk Karadžič, KŠD Hrušica, MKD Ilinden in drugim. Projekt je sofinanciran s strani Občine Jesenice v okviru javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih projektov v letu 2017.

Vabljeni.