Drugega tatu še iščejo

vir: deavita.com

Kranjski kriminalisti so za drzne tatvine na Drulovki in Orehku kazensko ovadili moškega z
območja Dolenjske, obvestila pa zbirajo tudi še o drugem, zaenkrat še neznanem storilcu. Tatova sta se starejšim  občanom predstavljala kot delavca telekomunikacijskega podjetja in izvrševala tatvine iz stanovanjskih hiš. Vloge sta si razdelila. Eden je zamoti stanovalca, drugi pa je medtem kradel. Odtujila sta denar v vrednosti več tisoč evrov. Po dejanju sta s krajem pobegnila z najetim
osebnim avtomobilom, na  katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice. Vozilo so policisti izsledili, z nadaljnjim zbiranjem obvestil pa ugotovili tudi enega osumljenca.  Zanj je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor. Za kaznivo dejanje je za storilca predvidena kazen zapora do petih let.

Kot pravijo policisti, so žrtve drznih tatvin predvsem starejši občani. Storilci jih zamotijo s
pogovorom in se predstavljajo kot serviserji, prodajalci, delavci telekomunikacijskih podjetij ali pa da prihajajo iz elektro distribucijskih podjetij in si ogledujejo, kje bi postavili nove  daljnovode. Tako jih zvabijo stran od hiše, drugi storilec pa ima tako priložnost za krajo dragocenih stvari in denarja. Zato previdnost v takih primerih ni odveč.