V Parku slovenske himne v Kranju je potekala slovesnost ob dnevu Slovenske vojske, kjer so se zbrali visoki gostje in pripadniki Slovenske vojske.

15. maj ima poseben pomen za Slovensko vojsko, saj so na ta dan pred 33 leti slovenski naborniki začeli vojaški rok služiti le v Sloveniji. Ta datum je bil zato izbran za praznik Slovenske vojske, ki simbolizira samostojnost in neodvisnost naše države. Ob dnevu Slovenske vojske so v Parku slovenske himne v Kranju pripravili slovesnost, ki se je je udeležil tudi poslanec dr. Milan Zver. Ostali visoki gostje na slovesnosti pa so bili tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, minister za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec, poveljnik Logistične brigade Slovenske vojske polkovnik Aleksander Vidergar, enotovni podčastnik brigade višji praporščak Anton Kerin ter številni drugi visoki gostje.

Kranj, dnevi slovenske vojske

Poveljnik Logistične brigade Slovenske vojske polkovnik Aleksander Vidergar in enotovni podčastnik brigade višji praporščak Anton Kerin sta ob tej priložnosti pripadnikom kranjske vojašnice podelila čine, priznanja, medalje in znake za dolgoletno delo. Polkovnik Vidergar je ob tem dejal: “Danes je prvič, da lahko praznujemo dan Slovenske vojske v tem lepem in pomena polnem parku. Želim, da bi v prihodnje ta Park slovenske himne postal tradicionalno mesto praznovanja dneva Slovenske vojske za pripadnike Vojašnice Petra Petriča, predvsem tiste, ki je za nas ta vojašnica drugi dom.”

Kranj, dnevi slovenske vojske, dr. Milan Zver

Dr. Milan Zver je ob robu slovesnosti na družbenih omrežjih zapisal: “Iskreno čestitam Slovenski vojski ter vsem prejemnicam in prejemnikom napredovanj in priznanj za predano služenje domovini. Prijetni spomini tudi na prvo proslavo ob dnevu slovenske vojske, ki smo jo na Ministrstvu za obrambo v začetku devetdesetih pripravili v Kočevski Reki.” Ob tem je dodal ključnike pogum, srčnost, domoljubje.

Spletno uredništvo
Vir: pisarna evropsega poslanca dr. Milana Zvera