Dolga vrsta v Kranju

Danes Zdravstveni doma Kranj izvaja tretje cepljenje proti Covidu-19 brez naročanja v vojašnici Petra Petriča. Cepijo s cepivi Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen in AstraZeneca. Za cepljenje vlada velik interes, saj se kolona čakajočih na cepljenje vije tudi izven objekta vojašnice, ob Bleiweisovi cesti.

V Zdravstvenem domu Kranj zato priporočajo prijavo za cepljenje prek lastnega spletnega obrazca, upoštevajo pa tudi prijave prek spletnega portala zVEM. S prijavami na cepljenje bodo laže organizirali cepljenje in zagotovili krajše čakalne vrste. Seveda pa bodo poleg prijavljenih še naprej cepili tudi brez naročanja, naslednje bo v sredo, 31.7.2021 med 14. in 16. uro, prav tako v kranjski vojašnici. Na cepljenje brez naročanja so vabljeni starejši od 15 let neodvisno od regije prebivanja. Otroka mora pri cepljenju spremljati odrasla oseba oziroma zakoniti zastopnik. Če prihaja sam, mora s seboj prinesti podpisano soglasje, ki je dostopno na tej povezavi.

Na kranjski občini pa ponovno opozarjajo, da je parkirati mogoče le še pred glavnim vhodom v vojašnico, kjer je na voljo približno 50 parkirnih mest. Prednost pri parkiranju pred vojašnico imajo starejši in invalidi. Organizatorji cepljenja pozivajo javnost k parkiranju na drugih lokacijah, prevozu z mestnim avtobusom do postaje Gorenjska oblačila (proge 5, 6, 7, 14 in medkrajevni avtobusi) in naprej peš (približno 400 m) ali s kolesom.