Dogodki ob dnevu slovenskega športa v občini Radovljica

vir: pixabay

Dan slovenskega športa je lani uveden državni praznik, ki je posvečen promociji športa, spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje. Hkrati je tudi uvod v Evropski teden športa, ki je od 23. do 30. september. Ob prazniku bodo Športna zveza Bled, Bohinj, Gorje v sodelovanju z Občino Radovljica pripravili prireditev, ki bo v četrtek, 23. septembra 2021, od 16. do 19. ure, v športnem parku v Radovljici. Na prireditvi bodo športni klubi in društva, ki delujejo na območju radovljiške občine, predstavili različne športne panoge: plavanje, mali nogomet, namizni tenis, smučanje, košarko, borilne veščine, strelstvo, odbojko, športno plezanje, tenis pa tudi pikado, vožnjo s kolesi bmx na kolesarskem poligonu, vadbo za otroke in starejše ter splošno telesno vadbo. Obiskovalci se bodo v teh športih lahko tudi sami preizkusili. Predstavili se bodo tudi PUMOvci, BPS Radovljica s plesnim nastopom in gostujoče ŠD Sokol Bežigrad s točko na bradlji.

Ob tej priložnosti bo v športnem parku nameščen javno dostopen avtomatski defibrilator, v okviru predstavitve projekta ˝Oživimo srce˝, katerega cilj je povečati možnost preživetja ob srčnem zastoju, pa bo prikazano tudi oživljanje.

Dogodek v radovljiškem športnem parku je namenjen vsem, ki se želijo gibati ter svoje veselje in energijo deliti z drugimi. Udeležba na prireditvi bo možna ob izpolnjevanju pogojev PCT.