Dogodki minulega vikenda

Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali sedemnajst prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. V Tržiču je voznica z osebnim avtomobilom zaradi premajhne bočne  razdalje trčila v kolesarja, ki je padel in se poškodoval.

Še vedno pa se nekateri ne morejo sprijazniti s preverjanjem PCT pogojev. Policisti so obravnavali štiri prijave in prepire zaradi preverjanja le teh. V dveh primerih so policisti zaradi nedostojnega vedenja uvedli prekrškovni postopek. V enem dogodku se je občan nedostojno vedel do voznika avtobusa. V drugem pa je občan javni red kršil v odnosu do reditelja v trgovini. Kranjski policisti so v petek obravnavali padec plezalca iz plezalne stene, ki se glede na zbrana obvestila ni vpel v avtomatsko samovarovalno napravo. Plezalec se je pri padcu poškodoval. Občan je v petek v Kranju pomagal moškemu, ki je podhlajen ležal na tleh. Moški je padel zaradi slabega počutja. Zanj so poskrbeli reševalci kranjskega zdravstvenega doma. Kranjski policisti so včeraj pomagali iskati otroka, ki se je izgubil na območju Sv. Lovrenca. Našel ga policist izven službe, ki je zaznal aktivnost policistov na terenu in se prostovoljno vključil v iskanje. Z otrokom je bilo vse v redu.

Ker še ni dovoljeno obdobje za uporabo pirotehnike, so policisti obravnavali štiri prijave uporabe pirotehnike na javnem kraju, in sicer po dvakrat v Cerkljah na Gorenjskem in Ulici Rudija Papeža v Kranju.