Dodatna parkirna mesta za obiskovalce Jošta nad Kranjem vredna 120.000 eur

Z letošnjo naložbo, ki se bo zaključila konec oktobra 2020, bo obiskovalcem Jošta na voljo skupaj kar 67 parkirnih mest, razporejenih na odseku ceste Stražišče-Pševo. Vrednost projekta ureditve parkirišč na vseh opisanih lokacijah znaša okoli 120.000 evrov.

Na Mestni občini Kranj si prizadevajo občanom in obiskovalcem še bolj približati dostopnost izhodišč za vzpone na Jošta nad Kranjem, ki iz dneva v dan postaja vse bolj priljubljena destinacija za rekreacijo in sprostitev.

Od začetka leta 2018 pa do danes je na štirih lokacijah na novo urejenih 54 parkirnih mest. Parkirne površine so v celoti asfaltirane, omejene s cestnimi robniki in meteornim odvodnjavanjem ter opremljene z ustrezno prometno signalizacijo. Z letošnjo naložbo, ki se bo zaključila konec oktobra 2020, bo na voljo skupaj 67 parkirnih mest, razporejenih na približno 600 metrih odseka ceste Stražišče-Pševo.

Vsa parkirna mesta so v prostor ob cesti umeščena tako, da zagotavljajo varnost uporabnikom parkirišč in udeležencem v prometu. Vrednost projekta ureditve parkirišč na vseh opisanih lokacijah znaša okoli 120.000 evrov.