Divjal po gorenjski avtocesti

Gorenjski  prometni policisti so včeraj popoldan na avtocesti pri Vrbi pri omejitvi 110 km/h merili hitrost vožnje vozil in obravnavali voznika, ki je vozil s hitrostjo kar 289 km/h. Policisti so ga ustavili in proti njemu vodijo prekrškovni postopek. Resda je bila avtocesta prazna, vendar kot pravijo policisti, to v ničemer ne zmanjšuje pomena nevarnega dejanja voznika, ki v nobenem  primeru ne bi imel ne časa in tudi ne prostora za reakcijo v
primeru nepredvidljivega  trenutka.

Pri hitrosti 110 km/h, kolikor je omejitev na zgornjem delu gorenjske avtoceste, vozilo namreč v sekundi prevozi okoli 30 metrov, pri hitrosti 200 km/h je vsaka sekunda »dolga« že 55 metrov, pri absolutnem pretiravanju z 289 km/h, ko je voznikov zorni kot že tako ali tako močno zožen, pa vozilo v sekundi prevozi kar 80 metrov. To je »izstrelek«, ki ob nesreči lahko poleti kamorkoli in na katero koli stran ter povzroči tragedijo. Avtoceste niso namenjene napenjanju mišic.

Preko  vikenda  so gorenjski prometni policisti na avtocesti obravnavali kar 31 prekoračitev hitrosti nad 165 km/h. Dva primera višjih hitrosti sta bila še 197 in 207 km/h, obakrat na omejitvi 110 km/h.

Policisti Policijske uprave Kranj udeležence pozivajo, naj spoštujejo omejitve hitrosti in s svojimi dejanji prispevajo k varnosti v prometu.