Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 129 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 47:  

– 10 s področja kriminalitete, od tega trije o tatvini in dva o tatvini motornega vozila;  
– 18 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in osem o prometni nesreči z materialno škodo;  
– šest s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju;
– pet o dogodkih, od tega eden o reševanju v gorah in dva o povoženi divjadi.

 
Kriminaliteta:

Tatvini:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 7.50 obveščeni o tatvini gradbenega materiala na enem izmed gradbišč. Neznani storilec je z dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli dva tisoč evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili danes okoli 5.30 obveščeni o tatvini avtomobila s parkirnega prostora, znamke Renault, tip grand scenic, reg. št. KR JD-518, temno modre barve. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 15.40 obveščeni o prometni nesreči v Begunjah na Gorenjskem, med voznico avtomobila in kolesarjem. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je 84-letna voznica v križišču, iz neprednostne ceste, vključevala na prednostno cesto in pri tem izsilila prednost kolesarju ter trčila vanj. Kolesar je bil telesno poškodovan. Policisti za voznico avtomobila vodijo prekrškovni postopek.  

Blejski policisti so bili včeraj okoli 18.15 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 50-letni motorist vozil  iz smeri Bohinjske Bistrice proti Ribčevem Lazu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je zapeljal na nasprotno vozišče in tam bočno trčil v avtomobil voznice in v nadaljevanju še čelno v naslednji avtomobil druge voznice. Motorist je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.  

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri predora Karavanke, v bližini izvoza za Jesenice. 30-letni voznik je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil voznice pred njim. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Dogodek:

Gore:
Policisti so bili včeraj okoli 11.10 obveščeni o 46-letnem planincu, ki si je med sestopom s Kredarice proti Domu na Planiki telesno poškodoval. Pomoč so mu nudili gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske enote. Planinca so s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Spletno uredništvo