Danes v sredo, 1. marca se bo ob 15 uri odvijal že drugi veliki vseslovenski protest upokojenk in upokojencev v Ljubljani! Glas upokojencev mora biti in bo slišan, so pred prvim protestom povedali organizatorji!

 

Zjutraj se je oglasil tudi pobudnik Pavel Rupar, ki je na svojem profilu zapisal:

Vir: Facebook – Pavel Rupar

Spomnimo, da se je točno pred mesecem dni, 1. februarja odvija prvi protest, na katerem se je zbralo ogromno število ljudi. Večinoma upokojenk in upokojencev, a tudi delovnega prebivalstva in mladih ni manjkalo.

Organizatorji so jasno povedali, da bodo s protesti nadaljevali, ker ne bodo dopustili, da so upokojenci porinjeni na rob družbe in pod prag revščine.

Vse se draži, lanska inflacija je bila več kot deset odstotna, socialni transferji se dvigujejo z današnjim dnem za višino lanske inflacije, pokojnine pa so dvignili za polovico le te! Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, ki so v tem trenutku pravzaprav edini, ki se za upokojence resnično borijo, za razliko od tistih, ki bi se morali, ne bo odnehala.

Danes ob 15 uri na Trgu republike bo ponovno slišana slovenska pesem, bodo ponovno plapolale slovenske zastave in če bo udeležba le tolikšna, kot je bila pred mesecem dni, bo trg poln slovenskih upokojenk in upokojencev.

 

Spletno uredništvo, M.V.