Danes v Kranju: Finale hokejskega pokala med Jesenicami in Olimpijo

Hokej

Znana sta finalista slovenskega hokejskega pokala za leto 2018.

To so hokejisti HK SŽ Olimpije, ki so včeraj s 4:2 premagali hokejiste kranjskega Triglava in hokejisti HK HDD SIJ Acroni Jesenice, ki so z 2:0 premagali hokejiste zaloškega HK Slavije junior.

Finalna tekma v ledeni dvorani Zlato polje se bo danes začela ob 20ih. Pot do finala pa ni bila lahka, saj so se hokejisti HK Triglava dobro upirali favoritom, povedli celo z 2:1 in imeli priložnost za vodstvo 3:1, pri rezultatu 0:0 pa zadeli tudi okvir vrat. Zadetka za HK Triglav sta dosegle Miha Potočnik in Anže Terlikar, za HK SŽ Olimpijo je dva zadetka dosegel Aljaž Chvatal, po enega pa še Gregor Koblar in Miha Zajc. V drugi tekmi smo do prvega zadetka čakali kar 30 minut, ko je Jeseničane v vodstvo popeljal Tadej Čimžar, drugi zadetek pa je Nejc Stojan dosegel sedem minut kasneje.

Balinanje

Balinarke v prvi ženski državni ligi bodo danes odigrale tekme 2.kroga. Vse se bodo začele ob 10-tih, pari pa so Kolekrot Idrija – Krim Pivka ORO MET – Milja, Deskle – Šiška in Bistrica – Agrochem Hrast.

Ob 16ih pa bodo tekme 2.kroga začeli balinarji v prvi državni balinarski ligi vzhod. Današnji pari so: Čirče VAN DEN – Planina Kranj, Sloga Velenje Premogovnik, Tržič AC Žepič – Mengeš Rakoll in Center Kranj – Bistrica.

Balinarji v drugi državni balinarski ligi center so včeraj odigrali tekme 2.kroga. Doseženi so bili naslednji rezultati: Budničar : Jesenice 12:10, Loka 1000 : Trata mladi 2:20, Rogovila TELE TV : Brezja 16:6 in Krško : Sodražica 12:10.

Nogomet

Edina tekma 6. kroga v drugi slovenski ligi, ki je bila včeraj med nogometaši Drave Dakinda Ptuj in Krke odigrana na nogometnem igrišču štadiona na Ptuju, se je končala z zmago domačih nogometašev z 2:1. Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme in tri še jutri. Jutri ob 16.30 bodo tekmo v Brdin s nogometaši Brda začeli nogometaši Kalcer Radomelj, tekma AŠK Bravo – Roltek Dob pa je prestavljena na 26.september.

Nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center bodo danes in jutri odigrali tekme 4.kroga. Širi tekme se bodo odigrale danes in eno nato še jutri. Vseh pet tekem bodo nogometaši začeli ob 17ih, današnji pari pa so Sava Kranj – Arne Tabor 69, Svoboda Ljubljana – Tinex Šenčur, Zagorje – Bled Hirter , Brinje Grosuplje – Žiri, jutri pa še Komenda – Ivančna Gorica.

Danes bodo pet tekem 2.kroga odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi, kajti tekma Visoko – Britof je prestavljena na 19. septembar. Vseh pet tekem bodo nogometaši začeli ob 17ih, pomerili pa se bodo: Preddvor -Šobec Lesce, Niko Železniki – Bitnje, Škofja Loka – Velesovo, Zarica Kranj – Polet in Bohinj – SIJ Acroni Jesenice.

Jože Marinček