V sredo popoldan je zagorelo v osnovni šoli Bistrica pri Tržiču. Vse osebe so pravočasno evakuirali in nihče ni bil poškodovan. Ob začetku požara je bilo v šoli še 40 učencev in 8 zaposlenih na šoli.

Kot smo poročali že včeraj, je okoli 14.50 prišlo obvestilo o požaru na eni izmed vzgojno izobraževalnih ustanov na območju Tržiča. Interventne službe so se takoj odpravile na kraj in začele z izvajanjem potrebnih aktivnosti. Zagorelo naj bi ostrešje stavbe – osnovne šole na Bistrici. Vse osebe, ki so se takrat nahajale v stavbi, so bile evakuirane.

Pozno zvečer pa je policija svoje obvestilo dopolnila in sporočila, da so gasilci požar pogasili in je intervencija v zaključni fazi.

Evakuiranih je bilo 40 učencev in osem uslužbencev izobraževalne ustanove. Nihče od njih ni bil telesno poškodovan. Policisti so kraj zavarovali in bodo tekom današnjega dne nadaljevali z ogledom kraja.

Po podatkih, s katerimi razpolaga policija, je pogorel del ostrešje objekta, poškodovani so tudi notranji prostori. Vzrok za požar še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Premoženjska škoda je velika. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah požara in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo
Fotogalerija, avtor fotografij je Facebook uporabnik gospod Vili Vogelnik