Danes se v 73 slovenskih občinah pričenja Evropski teden mobilnosti

Danes se v 73 slovenskih občinah in mnogih evropskih mestih začenja Evropski teden mobilnosti, ki bo trajal do 22. septembra.

Dogajanju se priključuje tudi MO Kranj pri kateri so v sodelovanju s Komisijo varno kolesarim pripravili pester program.

Evropski teden mobilnosti bodo v MOK pospremili na Slovenskem trgu, Glavnem trgu in v OŠ Predoslje. Občanke in občani so vabljeni na INFO točko o trajnostni mobilnosti in iHELP varnostno točko, na kateri bodo prikazani temeljni postopki oživljanja z defibrilatorjem in delovanje mobilne aplikacije iHELP. Ta je brezplačno na voljo vsem občanom in občankam MOK z letošnjo pridobitvijo certifikata Srcu prijazna občina. Celoten program je dostopen tukaj.

Evropski teden mobilnosti sicer letos v ospredje postavlja potovanja z manj onesnaženja. V mestih z urejenim prometom je lepše in lažje živeti: tam, kjer vse lepo teče, hitreje in udobneje potujemo, hkrati pa tudi manj onesnažujemo svojo okolico. Manj hrupa pomeni tudi manj stresa. Manj delcev v zraku pomeni bolj zdrave posameznike in bolj zadovoljne skupnosti. Zaradi okolju prijaznih vozil, urejenih poti in sproščenih prebivalcev mesta niso samo privlačna, temveč tudi ekonomsko uspešnejša.