Danes 2. veliki derbi v hokejski ligi AHL

Hokej

Včeraj so kadeti U16 odigrali tekme 10. kroga državnega hokejskega prvenstva.

Hokejiste kranjskega Triglava so v hali Tivoli mladi hokejisti HK SŽ Olimpije premagali s 6:3, na Jesenicah pa se je tekma med mladimi hokejisti HD Mladi Jesenice in HK MK Bleda končala z rezultatom 2:3 v korist hokejistov HK MK Bled.

Ob 19.15 se bo v hali Tivoli v Ljubljani začela tekma prvenstva v Alpski hokejski ligi AHL med hokejisti HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenice. Tekma bo štela tudi za točke državnega članskega prvenstva.

Danes bodo hokejisti odigrali tudi tekme v mednarodni hokejski ligi IHL. Hokejisti kranjskega Triglava odhajajo na gostovanje v Maribor, kjer bodo tekmo, ki šteje tudi za točke državnega članskega prvenstva, s hokejisti HDK Maribor začeli ob 19h.

Nogomet

Včerajšnja povratna tekma četrtfinala Pokala Slovenije, med nogometaši Mure in Celja, se je na nogometnem igrišču športnega parka Fazanerija v Murski Soboti končala z rezultatom 0:1 v korist nogometašev Celja. V polfinale so se kot prvi uvrstili nogometaši
Celja.

Danes bodo nogometaši odigrali še dve povratni četrtfinalni tekmi.

  • Ob 14-tih se bo začela tekma Krka – Aluminij,
  • ob 17.15 pa še tekma Gorica – Triglav.

Včeraj so nogometaši Krškega in velenjskega Rudarja odigrali prestavljeno tekmo 13. kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom.
Tekma na nogometnem igrišču štadiona Matije Gubca se je končala z rezultatom 0:3 v korist nogometašev Rudarja.

Danes, s pričetkom ob 15h, bodo na nogometnem igrišču športnega parka Zarica, prestavljeno tekmo 12. kroga druge slovenske nogometne lige odigrali nogometaši Zarice Kranj in AŠK Brava.

Jože Marinček