Operativno komunikacijski center je v zadnjih oseminštiridesetih urah prejel več prijav in sicer na področju kriminalitete tatvino v Mavčičah in tatvino v podjetju na Jesenicah. Javni red in mir je bil 14 kršen na javnem kraju in 4 v zasebnih prostorih. Zgodilo se je 15 prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je šlo dvakrat za nalet na divjad in dve prometni nesreči, v katerih so bile poškodovane tudi osebe.

 

V Voklem je voznik tratkorja izsilil prednost voznici osebnega avtomobila, zato je prišlo do trčenja. Voznik traktorja je v postopku obravnave prometne nesreče opravil preizkus alkoloziranosti, ki je pokazal 0,83 mg/l alkohola. Policisti zoper traktorista vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Policisti so obravnavali tudi naslednje dogodke:
– Na območju Lepega Špičja se je pri hoji poškodoval planinec. Pomoč so mu nudili pripadniki GRS Bohinj, nato pa je bil s helikopterjem prepeljan v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.
– Na Golici je zagorel gradbeni kontejner. Gradbeni delavec je po opravljenem delu v gradbeni kontejner postavil teptalni stroj, ki je bil še pregret, zato se je vnela notranjost gradbenega kontejnerja. Pri izvleki stroja, se je lažje poškodoval en delavec. Nastala je manjša materialna škoda.
– Na Jesenicah je z balkona, z višine približno dveh metrov, padel otrok. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval.
– V Železnikih je oseba padla preko meter in pol visoke škarpe in se pri tem poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo.

Spletno uredništvo