Danes, 18.8.2017 bo v Kranju potekalo tekmovanje City Games. Na tekmovanju bosta nastopili tudi dve domači ekipi  – “ZA Kranj” in “Kranj All in one”. Zabavni spektakel se bo začel ob 19.30 uri.

Ekipa »ZA Kranj« nastopa na igrah že vrsto let, prav vsako leto pa so si priborili nastop tudi v slovenskem finalu. Lani so v Kranju zasedli odlično tretje mesto, takoj za dvema najboljšima slovenskima ekipama – Velenja in Maribora.

»Kranj All in one« je druga ekipa, ki bo kot domača ekipa nastopila direktno v finalu. V lanskem letu je ta ekipa nastopila prvič in se kljub pomanjkanju izkušenj, v finalnem delu uvrstila na peto mesto. Eden izmed članov ekipe je bil lani tudi olimpijec Emil Tahirovič, nosilec številnih kolajn z največjih plavalnih tekmovanj.

City Games

City Games je mednarodni športni in zabavni projekt, ki poteka v poletnem času, zadnjih sedem let in obsega serijo tekmovanj, v katerih se med seboj pomerijo ekipe iz različnih evropskih mest. Države, ki sodelujejo so: Slovenija, Bosna in Hercegovina, Italija, Madžarska, Črna Gora, Češka republika, Luxemburg, Srbija, Poljska, Hrvaša in dve državi, ki ostajata presenečenje. Te gre so neuradna naslednica popularnih Iger brez meja.

V Kranju bo tudi letos potekal finale, v katerem se bodo spopadle ekipe najboljših challengerjev v Mariboru, Ajdovščini in Kopru. V finalu bomo dobili zmagovalno ekipo, ki bo kot slovenski prvak, predstavljala Slovenijo v mednarodnem delu tekmovanja.

Bazen v Kranju bo tako prizorišče, na katerem se bodo odvijale številne atraktivne discipline (vaterpolo, vodna košarka, pršut in veslo), med seboj pa se bodo pomerile najboljše slovenske ekipe. Zmagovalna ekipa bo branila barve Slovenije v Biogradu na Moru od 25.  do 27. avgusta.

Vabljeni na ogled in navijanje za nastopajoče Kranjčane, vstop je brezplačen.

Vir: City Games 2017, MOK