Četrtkov šport

Hokej

V ledeni dvorani na Bledu se bo danes začelo tekmovanje v Poletni ligi Bled 2019, na katerem bodo v skupini A nastopili hokejisti združena ekipa Slovenije, HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenice, v skupini B pa HC Grenoble (Francija), VS Villach (Avstrija) in Fehervar AV 19 (Madžarska).

V prvi tekmi s pričetkom ob 16.30 se bodo pomerili hokejisti HC Grenoble in VS Villach. V drugi tekmi, s pričetkom ob 20-tih, se bodo pomerili hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in združena ekipa Slovenije, ki bo nastopila v postavi Luka Ščap, Andraž Kompolšek, Nik Kumar, Nik Truden, Andraž Čampa, Miha, Ahačič, Jan Lampič, Anže Terlikar, Nejc Hočevar, Krištof in Miha Potočnik, Rok Klavžar, Nejc Kastelic, Aljaž Ogrizek, Sebastjan Grošelj, Peter Pavc, Nejc Mašič, Mitja Pazlar,, Tadej Burazin, golmana pa sta Jure Pavlič in Kristjan Šenk.

Ker je po odpovedi organizacije Pokala Slovenije s strani HDD SIJ Acroni Jesenice, organizacija bila zaupana kranjskemu Triglavu, je le ta takoj pristopil k organizaciji tega velikega tekmovanja. Tako bo žreb za igranje Pokala Slovenije opravljen v petek, 30.avgusta v hiši Layer v Kranju, s tekmovanjem pa bodo hokejisti začeli v sredo, 4.septembra. Prijavljeni klubi za Pokal Slovenije so HDD SIJ Acroni Jesenice, HK SŽ Olimpija, HK Slavija Junior, HK True Celje, HDK Maribor, HD Hidria Jesenice in HK Triglav.