Cesta v Britofu na območju intervencije ostaja zaprta do nadaljnjega in bo zaprta še vsaj nekaj dn

Slika: gasilci-britof.eu

Periodične meritve, ki jih redno izvaja Gasilsko reševalna služba Kranj, tudi še vedno kažejo na prisotnost plina iz zemljine in na nevarnost ob uporabi odprtega ognja. To je razlog, da je cesta trenutno zaprta.

Prebivalce in druge prosijo, naj upoštevajo signalizacijo ter navodila in ukrepe pristojnih oseb na kraju.

Po potrebi bodo pristojni danes na kraju izvedli kontroliran preizkus napeljave s posebno nenevarno tekočino. Obstaja možnost, da bo na območju in v okolici zaznati vonj, ki je podoben amoniaku. Snov in test nista nevarna za zdravje in okolico.

Sporočamo še, da je policija na kraju v smislu ogleda zaenkrat opravila svoje delo in ga bo na terenu nadaljevala samo ob morebitnih na novo odkritih napakah na infrastrukturi na območju, če bi bile te povezane s samo eksplozijo. Kos napeljave, ki je bil včeraj zavarovan, je še predmet preverjanja. Prav tako kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za ugotavljanje okoliščin eksplozije.

Segment sanacije in odpravljanja napak na napeljavi, ki tudi že poteka, pa je v pristojnosti Mestne občine Kranj, izvajalcev in drugih odgovornih oseb, kamor se prosimo obračajte za nadaljnje informacije in pojasnila.

Za starše osnovnošolcev v Predoseljah zaradi zapore na kraju intervencije trenutno ni mogoče gibanje otrok na običajni šolski poti. Mestna občina Kranj sporoča, da bo preko vikenda omogočen normalen prehod in prevoz do šole tudi kratki relaciji v okolici, kjer je bilo še gradbišče. To je med mostom v Orehovljah in nekdanjim gostinskim obratom Vila čira čara.