Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 92 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 25.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj pred 12. uro obveščeni o tatvini dveh gorskih koles. Kolesi sta bili zaklenjeni s ključavnico. Dejanje je bilo storjeno čez noč. Lastnik je oškodovan za več kot 2.000 evrov. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in bodo po končanem predkazenskem postopku obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj čez 12. uro obveščeni o dveh čeških državljanih, 38-letnem in 36-letnem, ki sta krenila iz Triglavskega doma na Kredarici proti Konjskemu sedlu. V gosti megli in slabih vremenskih razmerah sta obstala na poti in nista upala naprej. Po klicu na pomoč, so jim jo nudili gorski reševalci in ju nepoškodovana pospremili v dolino. Policisti so dogodek ustrezno zadokumentirali.

Radovljiški policisti so bili nekaj pred 11. uro obveščeni o dimniškem požaru. Vnele so se saje. Na kraju so požar pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Divjad je bila povožena na območju Kranja in Bohinja.

Zapore priključkov:

– Od torka, 11. aprila 2023 (predvidoma po 8. uri) in vse do 4. maja 2023, bosta zaprta priključka Radovljica (izvoz in uvoz) proti Karavankam in Brezje (izvoz in uvoz) proti Ljubljani.

– Od 20. aprila do 30. aprila 2023 bo zaprto počivališče in bencinski servis ter cesta mimo počivališča Radovljica vzhod (proti Avstriji). Obvoz za vsa vozila bo preko priključkov Brezje in Radovljica.

Potek prometa skozi zaporo:

V času del, predvidoma od 17. aprila 2023 do 30. junija 2023, bo promet med priključkoma Podtabor in Jesenice vzhod urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2+1+1.

Proti Ljubljani: na smernem vozišču proti Ljubljani bosta dva pasova, razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer bo promet potekal samo po enem voznem pasu.

Proti Jesenicam: levi pas bo urejen po smernem vozišču proti Ljubljani in bo od drugih dveh (v smeri Ljubljane) zaradi dvosmernega prometa ločen z nizko betonsko varnostno ograjo. Desni pas bo urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam.

V sklopu del se bodo zaporedno zapirali tudi posamezni priključki.

Spletno uredništvo, M.V.