Cepljenje bo v Kranju potekalo ob četrtkih

Slika: Pixabbay.com

V Sloveniji je med prebivalci, predvsem starejšimi, interes za cepljenje velik. Tako je bilo po podatkih NIJZ s prvim odmerkom že cepljenih 54.935 oseb, tudi drugi odmerek pa je prejelo že 42.763 prebivalcev. Žal pa število odmerkov cepiva ne dosega števila prijavljenih na cepljenje. Vendar pa bo kmalu boljše, saj je predvideno, da bo v Slovenijo do konca marca prispelo najmanj 136 tisoč odmerkov, večinoma cepiva proizvajalca Pfizer.

Prijavljenih za cepljenje je tudi na Gorenjskem veliko. V Kranju je prek spletnega obrazca prijavljenih več kot 11 tisoč občanov. Od teh prijavljenih je bilo skupaj 1900 ljudi starejših od 80 let, po četrtkovem cepljenju pa jih bo na prvi odmerek čakalo še 950. Pri  prvem cepljenju v Kranju je bilo na voljo 335 doz cepiva, pred tednom dni so cepili še 580 ljudi.

Jutri, 11. februarja 2021, od 8. do 16. ure, bodo v avli Mestne občine Kranj  ponovno izvedli cepljenje.  Zdravstveni dom Kranj vse vabljene za cepljenje naproša, da se na cepilnem mestu zglasijo pravočasno, upoštevajo navodila osebja pri cepljenju ter skrbijo za lastno varnost in varnost drugih. Na cepilnem mestu so obvezne zaščitne maske in vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje.

Ker podatki o številu odmerkov cepiva po področjih prihajajo pozno, je tudi obveščanje občanov zelo pozno, včasih komaj dan pred cepljenjem. Zato v ZD Kranj priporočajo, da vsi starejši, ki so izrazili interes za cepljenje, načrtujejo možnost cepljenja na enega od prihajajočih četrtkov.

Na cepljenje se je sicer možno prijaviti prek spletnega obrazca, preko katerega se je mogoče postaviti v vrsto, pri kateri prednostna merila določata Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.