Brezplačno članstvo za invalide v Mestni knjižnici Kranj

Očem prijazen kotiček v Mestni knjižnici Kranj (Vir: MOK)

Z novim letom, torej v letu 2018, bo v Mestni knjižnici Kranj na voljo nova, prav  posebna ugodnost – to je brezplačno članstvo za invalide.

Iz Mestne knjižnice Kranj sporočajo, da je brezplačno članstvo le še en korak, s katerim se želijo približati invalidom. Ti so že sedaj lahko v Očem prijaznem kotičku uporabljali različne naprave za slepe in slabovidne, pregledovali knjige v braillovi pisavi ali znakovnem jeziku, poslušali zvočne knjige in se udeleževali vseh dogodkov v dvorani, kjer so namestili zvočno zanko. Prav tako je vhod v knjižnico že sedaj je možen tudi z invalidskimi vozički, v nadstropja pa se pride z dvigalom.

Vsi, ki bi se želeli včlaniti, se lahko oglasite pri informacijskem pultu v pritličju in s seboj prineste Evropsko kartico za invalide ali odločbo ustreznega državnega organa.

Pri delu sodelujejo z invalidskimi organizacijami in občasno soorganizirajo različne dogodke. Eden izmed takih organiziranih dogodkov je bil vseslovenski posvet »Berem, poslušam, razumem; Gluhim in naglušnim se odpirajo vrata knjižnic«, ki so ga lani organizirali skupaj z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije.