Bohinj je ponovno zajelo močno neurje z vetrom. Predvsem po Spodnji bohinjski dolini, Stari Fužini in vse do Ukanca je povzročil precej škode na objektih in javnih površinah. Na terenu so bila aktivirana gasilska društva in štab Civilne zaščite Občine Bohinj.

Ker je neurje tudi v drugih predelih Slovenije ter ob morebitnih težavah s telekomunikacijo na nektareih območjih za potrebe interventnega ukrepanja objavljamo tudi kontakt Štaba civilne zaščite Občine Bohinj: 082 005 689.

Vse domačine in obiskovalce je občina prosila, da so previdni in strpni, saj so marsikje zaprte ceste in poti zaradi podrtega drevja. Prav tako so zaradi podrtih dreves in nevarnosti zaprte nekatere javne površine, javne poti ob Bohinjskem jezeru (območje Pod Skalco…), del kolesarske poti po spodnji bohinjski dolini…

Zaprto območje Pod skalco ob Bohinjskem jezeru in pot od cerkve sv. Janeza do gostišča Kramar je izredno nevarno zaradi podrtih, predvsem pa na pol podrtih dreves. Pristojni pozivajo vse, da se ne zadržujete na tem območju, vse do zaključka sanacije.

Vsi, ki preživljajo čas na prostem (kampiranje, šotoriranje) pa so poprosili, da se v primeru nadaljnih močnejših neviht umaknete v varno zavetje, proč od objektivnih nevarnosti.

Uredništvo
Vir: Občina Bohinj