Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 128 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 37 in sicer 5 s področja kriminalitete in ena tatvina, 12 prometnih nesreč, ena s smrtnim izidom, 7 kršitev javnega reda in miru in trije dogodki v katerih je bila povožena divjad.

Policisti so bili včeraj nekaj po 14 uri obveščeni o hudi prometni nesreči na območju Škofje Loke. Po do sedaj znanih podatkih, se je pri speljevanju z avtobusne postaje zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in otrok. Otrok je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl. Prvo pomoč je nudilo zdravstveno osebje.

Policisti so kraj zavarovali in opravili ogled. Ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče in za voznika avtobusa vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Cesta je bila v času ogleda zaprta za ves promet.  

Na Generalni policijski upravi so zapisali: “19. 9. 2023 ob 14.09 se je v naselju Puštal v občini Škofja Loka zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 49-letni voznik avtobusa je ustavil vozilo na postajališču ter je nato pri ponovnem vključevanju v promet trčil v 6-letnega potnika in ga povozil. V nesreči je bil 6-letni otrok tako hudo telesno poškodovan in je na kraju nesreče umrl.”

Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 19. uro obveščeni o 74-letnem vozniku, ki je na parkirišču, na območju Bohinjske Bistrice, z avtomobilom trčil v drugi parkirani avtomobil. Vozil je pod vplivom alkohola (0,89 mg/l). Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odredili pridržanje do 12 ur. Za vožnjo pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Za prometno nesrečo pa zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski policisti so v letošnjem letu obravnavali 1.332 (1.284) prometnih nesreč. Umrlo je 11 (14) udeležencev, hudo telesno poškodovanih je bilo 59 (78), lahko pa 353 (335). Upoštevajte prometna pravila in v prometu bodite odgovorni. Želimo si, da bi bilo na naših cestah čim manj prometnih nesreč.

Letalska policijska enota je včeraj popoldne na Voglu reševala moškega, ki si je med nudenjem pomoči jadralnemu padalcu pri vzletu, huje poškodoval nogo. Vreme na kraju je bilo oblačno, vidljivost pa slaba. Kljub temu je policijska posadka z GRZS reševalci poletela na kraj in jih v mejnih razmerah izkrcala na kraju nesreče. Policijski helikopter se je nato umaknil in v zraku čakal na pripravo ponesrečenca na transport. Moški, gre za državljana Slovenije, je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. V reševanju so sodelovali tudi bohinjski gorski reševalci.

 

Spletno uredništvo