Zadnjih nekaj dni pretresa vlom v društvene prostore Ambasadorjev nasmeha v Ljubljani. Vlomi so se dogajali že dlje časa, v zadnjem, ki se je zgodil v soboto, pa so jim odnesli vse.

Na Facebook strani društva so zapisali: »Mislili smo, da je bil poskus vloma, a smo se zmotili. Še celo delovne uniforme. Hladilnika, štedilnik, računalnik, monitor, printerja, cevi porezali, kulije, pribor, … policaji pravijo, da bodo odnesli tudi radiatorje. Za piko na i pa so vzeli tudi vso hrano za pse in mačke, ki smo jo v četrtek dobili kot donacijo podjetja SPAR. Okoli 1000 kg.«.

Ambasadorji nasmeha so prostovoljno društvo, ki izvaja terapije s pomočjo živali. Njihovi člani so v letu 2016 redno obiskovali 40 ustanov, redno pa je na obiske hodilo 22 delovnih parov. Poleg tega izvajajo še predstavitvene obiske na različnih lokacijah po celi Sloveniji. V povprečju je vsak član opravil 320 ur prostovoljnega dela. Več o njihovem delu si lahko ogledate na njihovi strani Ambasadorji nasmeha.

Pri svojem delu uporabljajo tudi uniforme in ker so bile med ukradenimi stvarmi tudi te, so na strani objavili: »Kot obljubljeno objavljamo seznam delavnih parov in članov društva, ki lahko nosijo uniforme in se predstavljajo kot člani AN. Bojimo se namreč, da bi lahko kdo zlorabil naše uniforme, ki so bile ukradene, za svojo korist. Ali še huje – škodoval uporabnikom.«.

Slika: Ambasadorji nasmeha

Nujno potrebujejo pisarno in prostore za izobraževanje, saj z novembrom pričenjajo z izobraževanjem novih terapevtskih parov. Javnost zato naprošajo za začasne prostore, kjer bi lahko izvajali sobotna izobraževanje. Potrebujejo pa tudi: tudi pisarniški material, med drugim računalnik, tiskalnik, projektor, monitor, zelo si želijo tudi hladilnika in štedilnika, saj so prostovoljci včasih v prostorih cele dneve in imajo tako pri roki tudi hrano in pijačo.

Če jim lahko ponudite začasne prostore ali kakšen kos opreme, jih pokličite na telefonsko številko +386 41 771 655 ali jim pišite na: [email protected].

Veseli bodo tudi vsake donacije:
Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali AMBASADORJI NASMEHA

s številko računa TRR: 30000-0012629339

Ambasadorji nasmeha že vrsto let privabljajo nasmeh na obraz ljudi, ki jim obiski delovnih parov polepšajo dan in jim pomagajo pri soočanju s svetom. Zato se tako oni kot tudi mi sprašujemo: »Nimamo besed. Ne razumemo zakaj. Komu smo trn v peti? Prostovoljsko, humanitarno društvo. Ljudje, ki delamo s srcem za tiste, ki nas potrebujejo.«