Alkohol vzrok za več nesreč

Slika: Pixabay

Gorenjski policisti so v zadnjih dneh obravnavali večje število prometnih nesreč. V petih nesrečah so se udeleženci poškodovali. V petek zjutraj sta na Bledu trčila voznik avtomobila in uporabnica električnega skiroja. V Žabnici so štiri vozila trčila zaradi neustrezne varnostne razdalje povzročitelja. V petek zvečer je voznik na avtocesti trčil v odbojno ograjo. Vzroka za trčenje sta bila alkohol (0,97 mg/l) in neprilagojena hitrost. Zaradi nesreče je bila določen čas avtocesta zaprta. V še eni nesreči, ki se je zgodila včeraj, pa je voznik domnevno zaradi utrujenosti povzročil trčenje z dvema drugima voziloma. V teh nesrečah so se udeleženci po podatkih policije lažje poškodovali.

V petek popoldne je v Kranju prišlo do nesreče s hujšimi telesnimi poškodbami. Voznik osebnega avtomobila je trčil v motorno kolo, tega pa je odbilo v pešca, ki je bil na prehodu za pešce.

Policisti so obravnavali še dve drugi nesreči, ki sta se zgodili zaradi alkohola. Nastala je materialna škoda. Gre za petkovo nesrečo, ki je zvečer zaprla cesto Kranj – Labore. Povzročil jo je voznik, ki je bil pod vplivom alkohola (1,22 mg/l). Drugi voznik, ki je bil tudi pod vplivom alkohola (0,58 mg/l), je nesrečo včeraj povzročil na območju Tržiča.

Brez posledic v obliki nesreče pa se je končala vožnja voznika po avtocesti z 1,04 mg/l alkohola. Voznika so policisti ustavili na podlagi prijave nezanesljive in nevarne vožnje z nenadnim pospeševanjem in zaviranjem. Ravno tako so policisti visoko stopnjo alkohola (0,89 mg/l) ugotovili pri vozniku v okolici Kranja.