Akcija Vprašaj me, tu sem doma

Slika: Občina Bled

V akciji Ask me I’m local oziroma Vprašaj me, tu sem doma, ki se je s 1. julijem začela na Bledu, informatorji obiskovalcem in gostom Bleda nudijo različne informacije na poti od Grajskega kopališča do Grand Hotela Toplice in avtobusne postaje.

Pri tem se srečujejo z različnimi vprašanji, med drugim pa je njihova naloga tudi opozarjanje na to, da je Bled zelena destinacija, na kateri se je treba obnašati odgovorno. Informator Boštjan je med drugim zapisal:

»Petek, sobota. Kopljejo se vsepovsod. Nemogoče je spraviti vse kopalce iz vode. Opozoril sem najmanj 20 kopalcev in jih napotil v Grajsko kopališče. Sem pa prijetno presenečen, da so vsi mladi turisti, vključno z Angleži, po mojem prijaznem opozorilu takoj odstranili prazne pločevinke piva, polne pa odnesli s seboj. Fajn.

Včasih izdajam več opozoril (npr. kopanje, alkohol, kuža, ki lovi race, dron…) kot pa koristnih informacij obiskovalcem našega Bleda. No problem. Današnji dan je pa “superca”. Nobenega opozorila ni bilo potrebnega, samo informacije sem dajal, in to gostom z Irske, iz Kanade, s Češke, z Domžal, iz Južne Koreja, s Hrvaške, iz Škofje Loke, Filipinov….

Kar se tiče infrastrukture oziroma komunale, samo kapo dol. Fantje in možakarji delajo skorajda 24/7!«