Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 110 klicev.

Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 39, od tega pet s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma v avtomobil, eden o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja; 13 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila; 13 s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru in dva o dogodkih, od tega eden o nesreči v ferati in dva o povoženi divjadi.

Nasilje v družini:
Tržiški policisti so včeraj okoli 19. ure obravnavali 32-letnega moškega, ki je bil nasilen do partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti zbirajo obvestila in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekrški:
Škofjeloški policisti so včeraj nekaj čez 9. uro obravnavali 60-letnega voznika, ki je na območju Železnikov, vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za »B« kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom je bil v nadaljnji postopek predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so imeli včeraj nekaj čez 16.30 na območju Kranja v postopku 28-letnega voznika, ki mu je odrejeni hitri test pokazal pozitivni rezultat na prepovedano drogo kokain. Odrejeni strokovni pregled na prepovedano drogo je odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan v postopek pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so imeli včeraj okoli 17.20 v postopku 36-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (1.12 mg/l, kar je več kot 2 promila). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan v postopek pristojnemu okrajnemu sodišču. Prav tako je vozil neregistriran avtomobil, za kar policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so danes zjutraj okoli 6.30 obravnavali 35-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan v nadaljnji postopek k pristojnemu okrajnemu sodišču.

Nesreča v ferati:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 9.30 obveščeni o tujem pohodniku, ki si je med vzponom v ferati Jerman v Gozd Martuljku poškodoval ramo. Bil je ustrezno opremljen. Prvo pomoč so mu na kraju nudili gorski reševalci GRS Kranjska Gora in ga dostavili do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

 

Spletno uredništvo