V četrtek, 26. septembra 2024, med 17:00 in 20:00 uro bo v Občini Gorje potekala zanimiva delavnica z naslovom Zeliščni koktejli. Dogodek je del projekta Uporabna zelišča, ki ga sofinancirajo Občine Bohinj, Radovljica, Gorje in Kranjska Gora.

Vsebina delavnice

Na delavnici se bodo udeleženci preizkusili v izdelavi in degustaciji zeliščnih koktajlov, ki bodo prilagojeni letnemu času. Glavna sestavina teh napitkov bodo zelišča, ki jih najdemo v naravi, in različni zeliščni pripravki, ki bodo pomagali pričarati prijetno in toplo vzdušje.

Del delavnice bo tudi zeliščni sprehod, na katerem boste lahko spoznali zelišča v naravnem okolju. Na kratko se boste poučili o njihovih lastnostih in uporabi. Poleg tega boste prejeli tudi tiskane recepte in druge koristne informacije, ki vam bodo pomagale pri ustvarjanju lastnih zeliščnih koktajlov doma.

Prijava in informacije

Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar je število mest omejeno na 20. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca TUKAJ.

Za vse ljubitelje zelišč in koktajlov je to odlična priložnost za pridobitev novih znanj in veščin v sproščenem in prijetnem okolju.

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Bohinj