Mestna občina Kranj (MOK) je na javnem razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo pridobila sredstva za sofinanciranje priprave nove Občinske celostne prometne strategije (OCPS). S tem projektom bo nadgradila obstoječo prometno strategijo iz leta 2017 in se osredotočila na trajnostne prometne rešitve, izboljšanje urbane mobilnosti ter zmanjšanje emisij izpušnih plinov, s čimer bo izboljšala kakovost zraka in življenja v Kranju.

Pri pripravi nove strategije MOK sodeluje z zunanjimi strokovnjaki in izbranim konzorcijem podjetij PNZ, Provia in MM IBIS, ki imajo na področju priprave celostnih prometnih strategij bogate izkušnje. A pri oblikovanju prihodnosti prometa v Kranju ne bodo sodelovali zgolj strokovnjaki. V MOK se zavedajo, da so ključni za uspeh strategije s svojimi mnenji in predlogi občanke in občani. Zato bo občina v prihodnjih mesecih izvajala ankete, organizirala delavnice in vodila javne razprave.

Občanke in občani bodo imeli priložnost sodelovati pri oblikovanju vizije in ciljev OCPS ter izraziti svoje poglede na dogodkih v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Prvi dogodek bo potekal v torek, 27. avgusta, ob 17. uri v MOJKINO café (Bleiweisova cesta 2, 4000 Kranj), kjer bo predstavljena pobuda Park trajnostne mobilnosti – Udoben javni prostor. Drugi dogodek, Krfest trajnostne mobilnosti, pa bo v soboto, 21. septembra 2024, na Domu na Joštu.

MOK si z novo strategijo prizadeva ustvariti bolj trajnosten prometni sistem, ki bo pripomogel k čistejšemu okolju in boljši kakovosti življenja za vse prebivalce Kranja.

Spletno uredništvo, vir: MOK

VPRAŠALNIK O PROMETU IN JAVNIH POVRŠINAH V MESTNI OBČINI KRANJ

V sklopu priprave nove Občinske celostne prometne strategije so na občini pripravili vprašalnik, s katerim želijo bolje spoznati potovalne navade občank in občanov, želje glede prometnih ureditev v njihovem okolju in kakšen je njihov odnos do skupnih javnih površin.

Odgovori jim bodo pomagali, da bodo razumeli in lažje načrtovali razvoj prometa v Mestni občini Kranj, zato vas prosijo, da izpolnite vprašalnik.

Dostopen je s klikom na https://www.1ka.si/OCPSKranj