Na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger v Parizu 2024 je Céline Dion ponovno zasijala na odru in pritegnila vse poglede. S svojo čudovito izvedbo pesmi “Hymne à l’amour” Édith Piaf je 56-letna pevka očarala občinstvo s podnožja Eifflovega stolpa. Oblečena v elegantno belo obleko Dior z dolgimi rokavi je Dionova s čustveno interpretacijo pesmi in prelepim klavirskim aranžmajem zaključila celodnevni dogodek.

Ta nastop predstavlja zmagoslavno vrnitev Céline Dion na oder po skoraj dveh letih odkar je razkrila, da trpi za sindromom toge osebe. Govorice o njenem morebitnem nastopu so krožile več tednov, vendar so tako organizatorji kot njeni predstavniki skrbno varovali skrivnost do zadnjega trenutka.

Dionova je bila odsotna z odrov od leta 2020, ko je pandemija koronavirusa prekinila njeno turnejo, ki je bila nato načrtovana za leto 2022. Na žalost je morala turnejo ponovno odpovedati zaradi diagnoze redke nevrološke motnje, ki povzroča otrdelost mišic in boleče krče, kar je vplivalo na njeno sposobnost hoje in petja. V dokumentarcu “I Am: Celine Dion”, ki je izšel junija, je za Associated Press povedala, da je njena vrnitev zahtevala intenzivno fizično, mentalno, čustveno in glasovno terapijo. “Zato je trajalo kar nekaj časa. Ampak vem, zakaj to počnemo, ker se je moje stanje že malo izboljšalo,” je dejala.

Februarja je Dionova že nakazala svojo vrnitev, ko se je pojavila na podelitvi grammyjev in ob stoječem aplavzu podelila zadnjo nagrado večera. Njena vrnitev na olimpijske igre pa je bila pravi triumf in potrditev njene izjemne moči in talenta, ki ga občinstvo po vsem svetu neizmerno ceni.

Spletno uredništvo