Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 127 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 56.

 

Kranjski policisti so bili včeraj zgodaj zjutraj obveščeni o vlomu v poslovni objekt, ki ga je neznani storilec izvršil čez noč. Lastnika je z dejanjem oškodoval za več kot 10.000 evrov.

Včeraj opoldne in zvečer so obravnavali tudi vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v obeh primerih v notranjost hiše nasilno vstopil skozi okno. V prvem primeru si je  in protipravno prilastil denar in nakit, v skupni vrednosti približno 1.000 evrov. V drugem primeru je odnesel nakit in druge predmete v vrednosti za čez kot 10.000 evrov. Za vsa dejanja kranjski policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so včeraj zvečer obravnavali tatvino registrskih tablic s parkiranega osebnega avtomobila. Kranjski policisti pa včeraj dopoldne tatvino katalizatorja s parkiranega osebnega avtomobila. V obeh primerih policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj opoldne so kranjski policisti na območju Kranja našli osebni avtomobil, Renault kangoo, bele barve, letnik 2006, registrskih oznak LJ 644-RE, ki je bil ukraden v noči na 26. 12. 2022, na območju Naklega. Najden je bil pogorel in uničen v celoti. Policisti zbirajo obvestila o obeh dejanjih, opravili so ogled in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Na območju Kranja je včeraj okoli opoldneva voznik mopeda pelajl preblizu desnega roba vozišča, trčil v robnik, padel po tleh in se telesno poškodoval. Po odrejen preizkusu alkoholiziranosti mu je alkotest pokazal rezultat 0,86 mg/l. Policisti mu bodo za povzročitev prometne nesreče izdali plačilni nalog. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Včeraj okoli 10. ure so bili radovljiški policisti obveščeni, da je voznik zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal iz vozišča in storil prometno nesrečo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 14. ure obveščeni o moškem, ki je med hojo po zasneženi poti padel in se telesno poškodoval. Pomoč na kraju so mu nudili gorski reševalci, ki so ga z motornimi sanmi pripeljali do kraja prevzema zdravstvenega osebja. Okoliščine kažejo na lažjo poškodbo.

Včeraj okoli 13.20 so bili kranjski policisti obveščeni o požaru na eni izmed stanovanjskih hiš na območju Kranja. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar omejili in ga pogasili. Po podatkih s katerimi razpolagamo, ni bil nihče telesno poškodovan. Vzrok požara in škoda še nista znana. Policisti so zavarovali kraj, zbirajo obvestila in opravljajo ogled.

Divjad je bila dvakrat povožena na območju Kranja.

Spletno uredništvo, M.V.