Pričela se je velika cepilna akcija

Od danes pa do 23. decembra 2021 po celi Sloveniji poteka akcija Dnevi cepljenja proti korona virusu pod sloganom »Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto«.

Kot je ob predstavitvi akcije dejal minister Janez Poklukar, se ljudem dozdeva, da se je življenje vrnilo v relativno ustaljene tirnice, vendar temu za medicinsko osebje in zdravstvo še zdaleč ni tako. Na covid oddelkih je razporejenih okrog 2800 zdravstvenih delavcev, zato se ostali programi izvajajo v manjšem obsegu.

Minister Janez Poklukar: »Akcijo smo organizirali, ker verjamem, da se večina prebivalcev zaveda, kako pomemben javnozdravstveni ukrep je cepljenje.  Prav tako sem prosil lokalne skupnosti, da ljudi ozaveščajo tudi preko posameznikov, ki imajo v lokalni skupnosti ugled, jim ljudje zaupajo in jih cenijo.«

Tudi zdravstveni domovi na Gorenjskem so se odzvali na poziv in pobudo Ministrstva za zdravje in NIJZ in bodo v teh dneh izvedli pet intenzivnih zaporednih cepilnih dni. Cepljenje bo v zdravstvenih domovih potekalo med 8. in 20. uro, na Kliniki Golnik pa nepretrgoma 24 ur.

S cepljenjem boste zaščitili sebe pred tveganjem za težji potek okužbe in hkrati boste zaščitili tudi svojo okolico, predvsem tiste, ki so vam blizu. Da se boste morda lažje odločili za cepljenje vas vabimo, da si vse ključne informacije o cepljenju in cepivih proti covidu-19 preberete na spletni strani www.cepimose.si, so zapisali na NIJZ.