Dobrodelna akcija

V Kranju bodo v decembru že tretje leto zapored  izpeljali dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo ter pomagali izbranim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski. Humanitarni projekt vodi Zavod za turizem in kulturo Kranj skupaj z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije. V podporo družinam s težkim socialnim bremenom k dobrodelnosti pozivajo vse, ki lahko pomagajo. Družine, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali po predlogih OŠ Simona Jenka, OŠ Matija Čop, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek, OŠ Stražišče ter CSD Gorenjska, enota Kranj, medtem ko je izbrane starostnike predlagalo Društvo upokojencev Kranj.

Družinam lahko vsak pomaga tako, da na številko 1919 pošlje sporočilo KRANJ5 in tako prispeva pet evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Druga možnost da pomagamo je nakazilo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Kranj, odprt pri Delavski hranilnici, št. SI56 6100 0000 5487 540  s sklicem 500-21112021, ali na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, odprt pri Delavski hranilnici, št.: SI56 6100 0000 3512 232, s sklicem SI00 07-245017. Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo bo trajal od 1. do 31. decembra do polnoči.

K sodelovanju organizatorji dobrodelne akcije V Kranju dobro v srcu mislimo vabijo tudi podjetja in nekatera so se že odzvala. Lani so sicer v akciji skupaj s podjetji in posamezniki zbrali več kot trideset tisoč evrov in s tem olajšali življenje osemindvajsetim izbranim družinam in posameznikom v stiski.