Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 307 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 112. 

Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 15.20 obveščeni o poskusu vloma v hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost skozi okno. Pregledal prostore, vendar si ni ničesar protipravno prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Jeseniški policisti so bili v petek okoli 18.30 obveščeni o vlomu v vrtno uto. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost in si protipravno prilastil orodje in alkoholno pijačo. Lastnika je oškodoval do 300 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v soboto okoli 15.40 obravnavali tatvino bakrenih žlebov z mrliških vežic. Lastnika je oškodoval do 500 evrov. Neznani storilec je dejanje izvršil v zadnjih dneh. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj čez 11. uro obveščeni o padcu 60-letnega kolesarja, ki je kolesaril po kolesarski stezi po Smledniški ulici v Kranju. Ker je zapeljal preblizu desnega roba vozišča je trčil v robnik in padel. Vozil je pod vplivom alkohola (1,07 mg/l). Bil je lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Blejski policisti so bili v petek okoli 13.24 obveščeni o prometni nesreči, v kateri 79-letni voznik ni upošteval prednosti na prehodu za pešce in z avtomobilom trčil v peško. Bila je lahko telesno poškodovana. Policisti za voznika avtomobila vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so bili v petek nekaj čez 16. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 85-letni voznik z avtomobilom trčil v kolesarja, ki je vozil pred njim. Okoliščine kažejo na prekratko varnostno razdaljo. Bil je telesno poškodovan. Policisti za voznika avtomobila vodijo prekrškovni postopek.

Tržiški policisti so bili v petek nekaj čez 17. uro obveščeni o padcu 48-letnega kolesarja, ki je kolesaril po gozdni poti iz smeri Vetriha proti Jelendolu. Bil je hudo telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti vodijo postopek.

Škofjeloški policisti so danes okoli 1.41 obravnavali 27-letnega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drevo. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski  policisti  so  imeli  v  soboto okoli 10.45 v postopku 39-letnega voznika,  ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo.  Avtomobil  so  mu zasegli. Na avtomobilu je imel nameščeni dve različni  registrski  tablici  in  nobena  ni pripadala  temu  avtomobilu. Avtomobil  je  bil  neregistriran.  Voznik je bil tudi pod vplivom alkohola (1,39  mg/l).  Zanj  za  prekrške policisti vodijo prekrškovni postopek. Za
vožnjo  brez  vozniškega  dovoljenja  pa  ga  bodo  z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Blejski policisti so bili v petek okoli 11.45 obveščeni o padcu 35-letnega jadralnega padalca, državljana Madžarske, v Bohinjsko jezero. Po podatkih s katerimi razpolagamo je v sklopu šolanja izvajal manever v primeru zaprtja padala. Del padala se mu je spodvil in je začel spiralno strmoglaviti. Inštruktor, ki je bil v čolnu na jezeru mu je takoj dal navodilo, da potegne zasilno padalo. Padati je začel z višine 100 m. Pri 10 m nad vodo mu je uspelo odpreti zasilno padalo. Pri padcu v vodo se je lahko telesno poškodoval. Obveščen je bil letalski inšpektor. Policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

V petek nekaj po 15. uri so bili policisti obveščeni o 39-letnem planincu, državljanu Češke, ki se je poškodoval na območju Kredarice. Po podatkih s katerimi razpolagamo je hodil po markirani planinski poti iz smeri Kredarice proti Pragu, kjer mu je na skali spodrsnilo in je padel. Bil je lahko telesno poškodovan. Pomoč na kraju so mu nudili gorski reševalci in
ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Bil je primerno opremljen za visokogorje. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

O iskalni akciji in in v naadljevanju z reševalno akcijo najdenem planincu, državljanu Francije, o katerem smo bili obveščeni v petek okoli 23 ure, smo vas obveščali že s posebnim obvestilom.

Kranjskogorski policisti so bili v soboto okoli 9.43 obveščeni o nesreči pri delu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 58-letni delavec podjetja, na gradbiščnem objektu v prvem nadstropju polagal opažne plošče. Med postavitvijo se mu je ena premaknila in je padel nadstropje nižje. Bil je hudo telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Obveščen je bil delovni inšpektor. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek.

Divjad je bila povožena na območju Brnika.

Spletno uredništvo