3. tek gorenjskih bolnišnic pod geslom “Povezani s srcem za Gorenjsko”

V petek, 29. septembra, bo potekal tradicionalni tek gorenjskih bolnišnic. Tek vsako leto organizira druga bolnišnica in letos je to Splošna bolnišnica Jesenice. Pri tem so ji na pomoč prikočile še soorganizatorice Bolnišnica za porodništvo in ginekologijo Kranj, Psihiatrična bolnišnica Begunje in Univerzitetna klinika Golnik.

To bo že 3. tek gorenjskih bolnišnic, poteka pa pod geslom “Povezani s srcem za Gorenjsko”.

Tekači bodo startali ob 9. uri izpred Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj. V enotnem tempu bodo tekli po lokalnih cestah in kolesarskih poteh na relaciji Kranj – Jesenice. Pot jih bo vodila mimo Nakla, Radovljice do Psihiatrične bolnišnice Begunje, mimo vasi pod Stolom do Splošne bolnišnice Jesenice, dolžina celotne trase pa je dobrih 46. km. Na tek se je prijavilo 22 ekip, v katerih je več kot 200 tekačev. Desetina jih bo pretekla celo traso.

Tek je organiziran v tednu ob svetovnem dnevu srca, letošnji pa še v Evropskem tednu športa (23. – 30. september 2017). V okviru Evropskega tedna športa poteka tudi kampanja pod geslom Bodite aktivni. Namen dogodka in osnovne ideje prireditve so povezovanje gorenjskih bolnišnic,  promocija zdravega načina življenja z vzgledom, praznovanje svetovnega dneva srca in zdravstveno-vzgojne vsebine.