1100 kilometrov za dober namen

Slika: FB Špela Šavs

Danes zjutraj je izpred Osnovne šole Matija Valjavac v Preddvoru krenila na dobrodelno pot po Sloveniji Špela Šavs, ultramaratonka iz Preddvora. Predvidoma v dveh tednih bo pretekla 1100 kilometrov in ob tem zbirala sredstva za prenovo sobe za starše na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. September je namreč mesec boja proti otroškemu raku, njen tek pa bo posvečen Junakom 3. nadstropja, otrokom, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani.

 

Ves čas Špelinega dobrodelnega teka bo potekalo zbiranje sredstev za društvo Junaki 3. nadstropja. Prispevek lahko nakažete na TRR Lions kluba Kranj SI56 0700 0000 0709 548 – namen Junaki 3. nadstropja ali pa s SMS – JUNAKI5 na 1919.

Dobrodelni tek bo potekal v organizaciji Lions kluba Kranj. Ultramaratonko so na pot pospremili župan Preddvora Rok Roblek, predsednica Lions kluba Kranj Mojca Lončarski, učenci in učitelji iz osnovne šole ter mnogi sokrajani. Špelo lahko spodbujate tudi tako, da z njo pretečete kak košček poti, kje jo bo vodila, Junake 3. nadstropja pa z denarnim prispevkom. Če ste danes zamudili njene prve kilometre, se ji boste lahko pridružili 15. septembra, ko se spet vrača na Gorenjsko. Zadnji dan bo s tekom pričela na Jezerskem ter končala tek pred domačo Mesarijo Šavs v Kranju.

Srečno Špela!