Vaterpolo: Začetek božično novoletnega turnirja na olimpijskem bazenu

Slika: Pixabay

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL  so včeraj odigrali tekme 27. kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so na ledu domače športne dvorane Podmežakla na Jesenicah doživeli nepričakovani poraz. S 3:1 so jih premagali hokejisti moštva Red Bull Salzburg II. V Celovcu pa so do novih točk prišli hokejisti ljubljanskega klub HK SŽ Olimpija, ki so hokejiste domačega ES KAC-a premagali s 3:1.

Vaterpolo

Danes ob 10. uri, se bo s tekmo AVK Triglav – VK Zemun v pokritem olimpijskem bazenu, začel tradicionalni Božično novoletni turnir za vaterpoliste rojene leta 2004 in mlajše, ki bo trajal do petka 29.decembra, ko bodo na sporedu tekme za končni vrstni red na turnirju.

Organizator turnirja je AVK Triglav, njegovemu povabilu pa so se odzvali:

  • trije klubi iz Srbije – VK Zemun, VK Bečej in VK Valis,
  • dva iz Hrvaške – VK Medveščak in VK Primorje,
  • en iz Madžarske – PSN Pecs in
  • slovenski klub VD Kamnik.

Danes bodo mladi, ki so razdeljeni v dve skupini, odigrali po dve tekmi prvega in drugega kroga. V skupini A so AVK Triglav, PSN Pecs, VK Primorje in VK Zemun, v skupini B pa so VK Medveščak, VK Valis, VD Kamnik in VK Bečej. Dopoldanski del tekmovanja se bo vsak dan začel ob 10.00, popoldanski pa ob 17.00. Danes ob 11.15 bodo tekmo začeli vaterpolisti VD Kamnik in VK Bečej, ob 18.15 se bo začela tekma VK Valis – VD Kamnik, ob 19.30 pa še AVK Triglav – PSN Pecs.