Sobotni športni pregled

Balinanje

Balinarji v super balinarski državni ligi bodo danes odigrali tekme 10. kroga. Balinarji škofjeloške Trate bodo tekmo z balinarji Skale na balinišču na Trati začeli ob 15h.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL bodo danes odigrali tekme 39. kroga rednega dela. Oba predstavnika Slovenije v ligi, hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija, bodo gostovali. Ob 20h bodo tekmo proti hokejistom začeli Rittner Buam začeli hokejisti HK SŽ
Olimpije, ob 20.30 pa dobo tekmo proti hokejistom HC Fassa Falkons začeli še hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice.

Tekmao 5. kroga tretjega dela bodo odigrali danes tudi hokejisti v mednarodni hokejski ligi IHL. Ob 19h jo bodo v ledani dvorani Bled začeli hokejisti HK MK Bled in hokejisti HK Triglava.

Včerajšnja tekma državnega prvenstva za hokejiste stare do 12. let, med mladimi hokejisti HK Triglava in HDD Bleda, se je v ledeni dvorani Zlato polje končala s zmago mledih HK Triglava z 9:4.

Danes s pričetkom ob 10h se bo v ledeni dvorani začel dvodnevni mednarodni hokejski turnir, ki so ga ob 30-letnici delovanja pripravili hokejisti HK Jeleni. Na turnirju sodeluje sedem ekip iz Nemčije, Čepke, Avstrije in Slovenije.

Košarka

Tekmo 16. kroga bodo danes odigrali košarkarji v košarkarski ligi Nova KBM. Ob 19h bodo tekmo v športni dvorani Šenčur začeli košarkarji Šenčurja Gorenjska gradbena družba in Rogaške.

Tekmo 13. kroga bodo danes odigrala dekleta v prvi slovenski ženski košarkarski ligi. Dekleta kranjskega Triglava bodo tekma v športni dvorani Planina proti košarkaricam Grosuplje začele ob 20.15.

Košarkarji v drugi košarkarski ligi bodo danes odigrali tekme 19. kroga. Ob 19.30 bodo tekmo v OŠ Antona Žnidaršiča proti košarkarjem Plama Pura začeli košarkarji LTH Castingsa, ob 20h pa se bo začela še tekma v športni dvorani Medvode med košarkarji Brinox Medvode in Triglava Kranj.

Tekme 13. kroga bodo danes odigrali košarkarji v tretji košarkarski ligi. Današnji pari so:

  • Basketball Celcit – Krvavec Meteor,
  • Gorenja vas – Ježica in
  • Litija – Emos Jesenice.

Odbojka

Odbojkarji v prvi odbojkarski ligi bodo danes odigrali tekme 14.kroga. Ob 17.30 se bo v športni dvorani Planina v Kranju začela tekma med Triglavom in Mariborom, ob 19.30 pa v športni dvorani Tivoli v Ljubljani med Črnučami in Calcit Volleyem.

Tekme 13. kroga pa bodo danes odigrale odbojkarice v prvi ženski odbojkarski ligi. Ob 19h jo bodo v Zeleni dvorani Puconci začela Roto.Kema Puconci in Calcit Volley, ob 19.30 pa v športni dvorani Pod Stolom v Žirovnici pa dekleta Zgornja Gorenjska in Formula Formis.

Tekme 14. kroga bodo danes odigrale odbojkarice v drugi državni odbojkarski ligi zahod, Ob 14.30 se bo v športni dvorani Pod Stolom v Žirovnici začela tekma Aquawatt Žirovnica – ATK Grosuplje, ob 18.30 v športni dvorani Zlato polje tekma ŽOK Triglav Kranj – Vital Ljubljana in ob 19h v OŠ J. Janežiča v Škofji Loki tekma ŽOK Partizan Škofja Loka – Calcit Volley II.

Tekme 12. kroga pa bodo danes odigrala dekleta v tretji državni odbojkarski ligi zahod. Ob 18h se bo začela tekma v OŠ Toneta Čufarja,med odbojkaricam Bled Jesenice in ŽOK Triglav Kranj II, ob 16h pa v športni dvorani Kanal med odbojkaricam Neptun Kanal in
Triglav Kranj.

Rokomet

Po dvomesečnem odmoru bodo danes s tekmami 12 .kroga prvenstvo nadaljevali rokometaši v drugi državni ligi. Ob 19h se bo začela tekma v športni dvorani Železniki med rokometaši RD Alples Železniki in RK Ajdovščina, ob 20h pa pa v športni dvorani OŠ Metlika med rokometaši RK Metlika in RK Cerklje.

Včerajšnja tekma 16. kroga v 1.B državni rokometni ligi za ženske v športni dvorani Tržiški olimpijc,i med rokometašicam ŽRK Tržiča in RK Naklega, se je končala z rezultatom 25:32 v korist rokometašic RK Naklo.

Jože Marinček