Sobotni športni napovednik

vir:pixabay

Balinanje

V super balinarski ligi bodo balinarji danes odigrali tekme 9.kroga. Balinarji škofjeloške Trate, ki so edini predstavniki Gorenjske v ligi, bodo gostovali pri balinarjih Zabiče in tekmo začeli ob 15h.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL bodo danes odigrali tekme 37. kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice tokrat gostujejo in bodo tekmo v avstrijskem Zell am See-ju, s hokejisti EK Zeller Eisbaren, začeli ob 19.30. Hokejisti HL SŽ Olimpije igrajo doma in bodo tekmo proti hokejistom Rod Bull Hockey Juniors začeli v hali Tivoli ob 19.15.

V mednarodni hokejski ligi IHL bodo hokejisti danes odigrali tekma 4. kroga tretjega dela. Ob 14.30 bodo tekmo v Zagrebu proti hokejistom KHL Mladost začeli hokejisti HK MK Bled, ob 19.15 pa se bo začela tekma v ledeni dvorani Zlato polje, med hokejisti HK
Triglavom in hokejisti KHL Medveščakom.

Košarka

V prvi ženski košarkarski ligi bodo košarkarice danes odigrale tekme 13. kroga. Ob 17h se bo začela tekma v športni dvorani Gimnazije Celje – Center med košarkaricam Cinkarna Celje in Triglavom.

V tretji košarkarski ligi bodo danes košarkarji odigrali tekme 12. kroga. Ob 18h se bo v športni dvorani Cerklje začela tekma Krvavec Meteor – Enos Jesenice, ob 19h pa v športni dvorani Kamnik še tekma med košarkarji Calit Basketball in Gorenja vas.

Odbojka

Odbojkarji v prvi državni odbojkarski ligi bodo danes odigrali tekme 13. kroga. Ob 19h bodo tekmo v OŠ Murska Sobota začeli odbojkarji Panvite Pomgrad in kranjskega Triglava.

Tekme 13. kroga bodo danes odigrale odbojkarice v drugi državni odbojkarski ligi zahod. Ob 14.45 bodo tekmo v športni dvorani Brinje v Grosupljem začele odbojkarice ATK Grosuplje in ŽOK Triglav Kranj, ob 17.30 pa v OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani še odbojkarice
Krim Pirnar doors in Aquawatt Žirovnica.

V tretji odbojkarski ligi zahod pa bodo odbojkarice danes odigrale tekme 11. kroga. Ob 15h se bo začela tekma v športni dvorani Planina med odbojkaricam Triglava Kranj in Logatcem, ob 18h pa v športni dvorani Zlato polje med odbojkaricam ŽOK Triglav II Kranj in odbojkaricam Bled Jesenice.

Vaterpolo

Danes bodo vaterpolisti v članskem državnem prvenstvu odigrali tekmi 4. kroga. Ob 18h se bo začela tekma v bazenu Kodeljevo med vaterpolisti VD Kamnika in VK Ljubljane Slovana, ob 19.30 pa še v Kopru v bazenu Žusterna tekma med vaterpolisti VD Koper 1958 in kranjskim AVK Triglavom.

Jože Marinček